Siirry pääsisältöön

WLAN-kortti toimintaan

Reilu vuosi on tullut Linuxien kanssa näprättyä ja asennuksia on tullut tehtyä varmasti liki 30, eri konekokoonpanoihin ja pääasiassa läppäreihin. Yksi murheenkryyni on ollu sisäisten WLAN-korttien toimimattomuus, varsinkin vanhemmissa läppäreissä. Ongelman olen ratkaissut raudalla, kun en ole muutakaan keksinyt.

Eli olen hommannut USB WLAN dongeleita sekä PCMCIA wlan kortteja. Näiden avulla langaton netti on kytkeytynyt ongelmitta.

Vaan oppia on ikä kaikki.

Mandriva asennuksen yhteydessä törmäsin Compat nimiseen ajurikasaan. Mandrivaan Compat tärähti nätisti ja teki mitä pitikin. Samoin kävi OpenSUSE 11.1 distron kanssa. Molemmat tukevat .rpm muotoisia paketteja.

Tästä innostuneena päätin testata miten .deb muotoista pakettimössöä mussuttava Ubuntu suhtautuu Compatiin. HIENOSTI! Sisäinen wlan tärähti päälle asennuksen ja uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

And this is how we do it:

UBUNTU:
Päätteeseen lyödään oheinen sudo apt diiba daaba, riippuen kumpi versio on käytössä.

Ubuntu 9.04 Jaunty
sudo apt-get install linux-backports-modules-jaunty

Ubuntu 8.10 Intrepid
sudo apt-get install linux-backports-modules-intrepid

Tämän jälkeen pompi:
Järjestelmä -> Ylläpito -> Laiteajurit ja aktivoi wlan-kortti.

Joissain kohdin olen tarvinnut bootin, että sydeemit lähtee pörisee oikein.


Mandriva One ja OpenSUSE 11.1:
Latauskamppeet löytyy täältä.

Kommentit

  1. Geezus, että tuli tuon WLANin kanssa hakattua openSUSE:ssa päänsä kuhmuille. Kiitos tämän mainion merkinnän sain sen lopulta pelittämään :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ProjectROME - Adobe AIR sovellus

Tästä jo Twitterissä visersinkin. Kaikenkansan julkaisuohjelma Adobelta. Kaikki tiet vievät "Roomaan". Härvelistä on tarjolla jopa selaimen päällä toimiva versio, joten ei muuta kun päällistelemään. Taas syödään mediatuotannon työläisiltä leipä, mut hyvä kehityssuunta silti. Rome toimii siis Adobe AIR:in päällä, joten mikäli tämä "konsepti" ei sovi pirtaasi, voit helposti sanoa hyvästit koko aiheelle. AIR:in ansiosta ohjelma toimii myös Ubuntussa. Omissa testeissäni tosin Windowsille tarkoitettu .air -file asentui, mutta kirjoittaminen ei onnistunut. Jos painoi S-kirjainta, niin Rome kuvitteli että painettiin CTRL+S eli Save. Macille tarkoitettu .air -paketti asentui ongelmitta ja myös tuo kirjoittamisen estänyt bugi häipyi. Lisätietoja >> Terry White esittelee perustoimia >>

Iconeja Dockiin

Jos käytät Cairo Dockia tai AWN Dockia saatat arvostaa tuhdisti seuraavaa ikonikirjastoa. Löydät kyseiseltä saitilta PNG-formaatissa olevia läpinäkyvällä taustalla olevia kuvakkeita moniin eri sovelluksiin ja käyttötarkoituksiin. Customoi, varioi, tuunaa. With Linux - you can! IconArchive

Ubuntu 10.04 PowerBook G4:ssä

Kaikenlaiseen sitä pitääkin ryhtyä. Vanha Apple Macintosh PowerBook G4 (550mhz) pääsi piinapenkkiin. Ubuntu tarjoaa PPC koneisiin LiveCD asennuspaketin , joka ihmetyksekseni jopa suostui boottaamaan Mäkissä. Työpöytäefektit ei wörki, mut muuten laite toimii huomattavasti jouheemmin ku OS X 10.4.11, joka laitteessa oli aikaisemmin.