Siirry pääsisältöön

Option Globetrotter 3G


Option Icon 225 3G USB -tikku (johan on tuotteella nimeä) on siinä mielessä kenkku vempele, että siinä on samassa myös USB-muisti, jonne on työnnetty laitteen ajurit Windowsille ja ilmeisesti myös Mäkille (?). Mutta ei luonnollisestikaan Linuxille. No Linux harvemmin ajureita kaipaakaan.

Ongelma tulee eteen siinä, kun lyö tikun Ubuntukoneeseen kiinni. Laite tunnistaa Optionin USB-muistina, eikä suinkaan HSDPA-verkkosovittimena niinkuin pitäisi.

Pitää siis saada Ubuntu ymmärtämään, että laite on verkkosovitin eikä muistitikku. Tässä yksi konsti. Asennetaan Rezero ohjelma (muitakin vastaavia on).

Lisätään nämä kaksi osoitetta ohjelmalähdelistaan.
Järjestelmä -> Ylläpito -> Ohjelmalähteet -> Välilehti -> Kolmas osapuoli -> Paina "Lisää".

deb http://ppa.launchpad.net/martijn/ppa/ubuntu intrepid main
deb-src http://ppa.launchpad.net/martijn/ppa/ubuntu intrepid main


Lisää molemmat yllä näytetyt rivit tällä tavalla.

Hypähtele päätteeseen ja laukaise Rezero asennus:
sudo aptitude install rezero

Rezero-ohjelma asentuu. Nyt Ubuntusi osaa lukea Option USB-tikun verkkolaitteena ja voit jatkaa yhteyden muodostamista.

Vihje. Ainakin Telefinlandin 3G yhteyttä luotaessa jouduimme syöttämään yhteysasetuksissa käyttäjätunnuksen ja salasanan (ihan randomilla keksittyjä sanoja). Kun yhteys kytketään, kysyy Ubuntu salasanaa - anna sama minkä olet määrittänyt. Saattaa myös olla tarpeellista poistaa liittymäkortin PIN-kysely.

Kommentit

  1. Minulla on Asus eeepc900 ja haluaisin käyttää mokkulaani (globetrotter).

    Kuinka saan asennettua mokkulan linuxille? voisiko joku ohjeistaa "ihan kädestä pitäen" , olen itse aika vähän ollut vielä järjestelmän kanssa tekemisisssä. Voisikojoku kertoa , suuret kiitokset etukäteen!

    VastaaPoista
  2. Asensin Rezero-ohjelman. Mitä tarkoittaa "voit jatkaa yhteyden muodostamista", siis mitä sitten tehdään ? Ubuntu 8.10 Network Configuration -kohdassa Mobile Broadband -kohdassa on dna, mutta yhteys ei edelleenkään muodostu.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Ubuntu Jaunty 9.04 tunnistaa tuon DNAn mokkulan oikein ja se on käyttökelpoinen ilman erillisien softien asentamista. Ainoa mitä pitää tehdä on muuttaa network-managerin asetuksia DNA yhteydelle allaolevan kaltaisiksi:

    APN: internet
    Username: guest
    Password: guest

    Jostain syystä Ubuntu jättää Username ja Password kentät tyhjiksi ja yhteyttä ei saa auki ennen kuin nuo käy muuttamassa. Guestin tilalle voi kirjoittaa mitä tahansa muuta - sillä ei sinänsä ole merkitystä, mutta noissa kentissä pitää vain olla jotain tekstiä, muuten ei yhteys pelaa. APN:n pitää olla "internet" ja sen Ubuntu asettaa automaattisesti oikein.

    VastaaPoista
  5. en nyt tajua noit valikoita ei oo asus eeepc seriessin ekas versiossa

    VastaaPoista
  6. Edelliseen kommenttiin viitaten:
    Tällä sivulla on käsitelty vahvasti Globetrotterin asennusta Ubuntuun. Viestistäsi ei käy ilmi, mikä käyttis sulla siinä Asus eeePC:ssä on. Ubuntussa noi löytyy kyllä.

    VastaaPoista
  7. Mulla on Ubuntuntu 9.10 ja ko. Optiman usb tikku. Ei yhteys muodostu ihan fine'n'dandy ilman erillisiä toimenpiteitä.

    Ongelmana on vaan yhteyden hitaus. Kun käytän yhteyttä windowsxp:n puolella sisään tulee esim. videostreamia katsoessa ihan ok 100-1000KiB/s, mutta Ubuntulla noin max 20KiB/s, mikä on ihan tuskaista.

    Onko kellään olut vastaavia ongelmia? Entä mahd. ratkaisuja?

    VastaaPoista
  8. WHOOOhhoooo000!!!111!!

    Ratkaisu oli simppeli. Kävin windowsin puolella pakottamassa tikun 3g tilaan globetrotterin omalla connection manager ohjelmalla. Nyt yhteys pelaa hyvin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ProjectROME - Adobe AIR sovellus

Tästä jo Twitterissä visersinkin. Kaikenkansan julkaisuohjelma Adobelta. Kaikki tiet vievät "Roomaan". Härvelistä on tarjolla jopa selaimen päällä toimiva versio, joten ei muuta kun päällistelemään. Taas syödään mediatuotannon työläisiltä leipä, mut hyvä kehityssuunta silti. Rome toimii siis Adobe AIR:in päällä, joten mikäli tämä "konsepti" ei sovi pirtaasi, voit helposti sanoa hyvästit koko aiheelle. AIR:in ansiosta ohjelma toimii myös Ubuntussa. Omissa testeissäni tosin Windowsille tarkoitettu .air -file asentui, mutta kirjoittaminen ei onnistunut. Jos painoi S-kirjainta, niin Rome kuvitteli että painettiin CTRL+S eli Save. Macille tarkoitettu .air -paketti asentui ongelmitta ja myös tuo kirjoittamisen estänyt bugi häipyi. Lisätietoja >> Terry White esittelee perustoimia >>

Iconeja Dockiin

Jos käytät Cairo Dockia tai AWN Dockia saatat arvostaa tuhdisti seuraavaa ikonikirjastoa. Löydät kyseiseltä saitilta PNG-formaatissa olevia läpinäkyvällä taustalla olevia kuvakkeita moniin eri sovelluksiin ja käyttötarkoituksiin. Customoi, varioi, tuunaa. With Linux - you can! IconArchive