Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on lokakuuta 19, 2008.

Tilaa podcastit Rytmilaatikkoon

Linuxin mukana tuleva Rytmilaatikko (Rhythmbox) on oivallinen musiikkisoitin esimerkiksi MP3 tiedostoja varten. Käyttöliittymä muistuttaa visuaalisesti Applen iTunes ohjelmaa. MP3 toiston lisäksi Rytmilaatikko toimii podcast-lataajana ja lataa automaattisesti uusimmat jaksot netin läpi. Pysyt siis helposti ajantasalla tilaamistasi podcasteista. Kannattaa muistaa kun mietit äänilehtien tai ohjelmajaksojen säännöllistä kuuntelua. Linux ja iPod Tiedostot on helppo siirtää myös esimerkiksi iPod soittimeen. Rytmilaatikko tunnistaa koneeseen kytkemäsi iPodin automaattisesti ja voit vain raahata halutut tiedostot musiikkikirjastosta suoraan iPodiin. Tiedostot siirtyvät nopeasti ja soivat iloisesti iPodissa, missä ikinä liikutkin. Huomionarvoista on, että saat raahattua iPodissa olevat kappaleet suoraan Rytmilaatikon näkymästä vaikka kaverisi muistitikkuun. Toiminto joka esim. Windows ympyröissä ja iTunes ohjelmalla ei kokemustemme mukaan onnistu.

Tembus Desktop

Tässä muutama shotti meikäläisen Ubuntusta ja työpöytäefekteistä. Tähän ei Vistat pysty. Työpöytä Cairo Dockilla: Neljä työpöytää rivissä: Työpöytien vaihto kuutiossa: Avoimet ikkunat CoverFlow näkymässä: Aivan turha vesi-efekti:

Messenger Linuxissa

Mesettäminen...tuttua luultavasti kaikille tietokoneiden käyttäjille. Windows Live Messenger on winukan puolelta softa siihen..Mutta Linux! Linuxilla on vaihtoehto, ja osin jopa parempi: Pidgin! Pidgin löytyy, kun valitset paneelista Sovellukset, Internet ja Pidgin -pikaviestin. Pidginillä voit kirjautua jo aiemmin luomaasi Messenger tiliisi. Lisäksi voi kirjaututa sillä Google talk:in, Yahoo:hon, IRC:hen, ja moneen muuhun! Samaan aikaan! Jos haluat kirjautua Messengeriin, valitset yhteyskäytännöksi MSN. Käyttäjänimi on esim. etunimi.sukunimi@hotmail.com. Kannattaa ruksata kohta muista salasana, jotta kun käynnistät Pidginin, se kirjaa sinut automaattisesti sisään. Kohtaan paikallinen lempinimi voit laittaa haluamasi nimen minkä muut näkevät kohdallasi. Ei muuta kuin keskustelut käyntiin.

Työpöytäteemoja Emeraldilla

Hemmot kyselee, et miten saada työpöytäefektit päälle Ubuntussa (Hardy Heron), jos ei Compiz:in kautta lähe natiivisti pörisee. Emerald saattaa tulla apuun. Emerald löytyy Synaptics pakettienhallinnasta. Asenna se sieltä. Jos et ole asentanut Compizconfig-settings-manageria, niin asenna se samassa rytinässä. Kun nämä kaikki on asennettu, avaa Compiz Config.... Eli "Edistyneet työpöytätehosteiden asetukset". Etsi Window Decoration -kohta ja klikkaa sitä painiketta (siis ruksattuna pitää olla ja sit klikkaat itse nappia). Aukee sellanen räppänä jossa on rivi: COMMAND. Rivillä lukee jotain tällaista: /usr/bin/compiz-decorator (susessa compiz-decorator) Korvaa se tällä: emerald --replace Eli tämä toimenpide muuttaa ikkunaefektoinnin Compizista Emeraldiin. Saattaa vaatia uudelleenkäynnistyksen. Sen jälkeen, käy täräyttää kaikki efektit päälle. Emeraldia voit säätää sit Emerald Theme Managerissa. Ja valmiita teemoja voit sit käydä etsiskelee Googlen avulla ja asentaa paikalleen. Nä

DVD-elokuvat soimaan

Linuxin asentamisen jälkeen DVD-elokuvat harvemmin lähtevät murheitta pyörimään. Siksi alla olevat ohjeet voivat poistaa ylimääräistä turhautumista. Ubuntu Karmic Koala 9.10: Medibuntu-repot käyttöön. Copy pasteta alla oleva loitsu päätteeseen: sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/$(lsb_release -cs).list \ --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list && sudo apt-get -q update && sudo apt-get --yes -q --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring && sudo apt-get -q update Ubuntu Jaunty Jackalope 9.04: Eipähän enää VLC wörkkiny. Asensin Gxinen. Löin päätteeseen seuraavaa: sudo apt-get install gxine libxine1-ffmpeg Kahlasin ohjeita tältä sivulta. Ohjelmalähteisiin lisäsin nämä: deb http://packages.medibuntu.org/ jaunty free non-free deb-src http://packages.medibuntu.org/ jaunty free non-free Sitten asensin yllä mainitun Medibuntun avaimen lyömällä päätteeseen alla olevan: wget -q http://packages.medibuntu.org/medibunt

Skype linuxiin

Monet ovat varmasti windowsin puolella tottuneet käyttämään Skype -pikaviestintä ohjelmaa joka liikuttaa kuvaa ääntä ja dataa. Jääkö Skype nyt pois käytöstä linuxin takia? Ei todellakaan. Näin se tapahtuu Ubuntussa... Lataat Skypen täältä . Kun se on ladannut sen avaat kyseisen tiedoston, pakettienkäsittelyohjelma avautuu ja klikkaat 'Asenna paketti' ja thats it. Keep going.

WT library Ubuntuun

Monia on askarruttanut WT libraryn asentaminen Ubuntuun. Tiedossahan on, ettei uusimmat versiot asennu Windows XP:tä vanhempiin käyttöjärjestelmiin. Linuxiin kirjasto kuitenkin asentuu hienosti. Vaiheet vuoden 2009 tai aikaisemmalle levylle: 1. Synaptics pakettienhallinnasta lataa ja asenna WINE 2. Asenna Windows-fontteja Päätteen kautta: sudo apt-get install msttcorefonts (kopioi yllä mainittu koodinpätkä ja tiputa se päätteeseen ja lyö enteriä) 3. Työnnä WT libraryn asennuslevy koneeseen ja laukaise asennus-exe. Voi olla että joudut "houkuttelemaan" exeä käynnistymään. Esim. hiiren kakkosella exen päällä ja sieltä joku "käytä Wine asennusta" tms.. 4. Ohjelma asentuu (ja saattaa näyttää hetken siltä ettei mitään tapahdu - ODOTA!) 5. Ohjelma avataan Applications/Ohjelmat valikon takaa löytyvästä WINE-ohjelmien "luukusta", josta voit tietysti tehdä kuvakkeen työpöydälle. Enjoy!

Toinen Linux-Brother ilmottautuu!

Linuxien tarinat alkaa. Tässä ilmottautuu toinen linux -artikkeloija, joka myös Skebaukkona tunnetaan... (www.skeebalandia.blogspot.com) Ubuntu on meikäläisen oma juttu, eikä olekaan aivan mikä tahansa juttu. Ubuntu hakkaa laudalta täydellisesti windows-käyttöjärjestelmät, ja omasta mielestäni myös kaikki muut linuxit. Tembus saattaa olla eri mieltä...Mutta se on fakta että windowsin asennuslevyillä saatte heitellä vesilintuja jos teillä sellaisia sattuu vahingossa olemaan! Ja sitten ei muuta kuin Ubuntua lataamaan tästä !

Linux-veljet auki

Tästä se lähtee. Vastavoima Microsoftin ylivallalle ja Vistan luomalle tuskalle - LINUX. Tämä blogi kirjaa vastaantulleet linux-vihjeet, uutiset, kokemukset, vertailut ja ongelmat. Tarkoituksenamme auttaa ja helpottaa siirtymistä virusvapaaseen käyttöjärjestelmään, joka on kaikkien saatavilla.