Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on joulukuuta 14, 2008.

Emerald on kuollut

Linux työpöytätehosteiden lisäohjelma Emerald on saamiemme tietojen mukaan kuollut ja kuopattu. Jatkokehitystä ei enää tarjota. Tämän saa karvaasti kokea vannoutunut Emerald käyttäjä, jos/kun asentaa itselleen eilen julkaistun Open Suse 11.1. distron. Ei funkkaa Emerald enää siinä. "Freelancer ensivastetestaajamme" Timo "The Wizard" Hamina raportoi, että ikkunoiden reunat katoavat, eli häviävät, eli eivät siis toimi, uudessa Susessa kun Emerald on käytössä. Uuden Susen sisäinen efektointi on kuulemamme mukaan huomattavasti kehittyneempi kuin vanhassa 11.0. versiossa, joten fatalistiseen epätoivoon ei liene syytä. Ubuntun puolella Emeraldin "raato" ilmeisesti vielä hyörähtelee ja pyörähtelee.

Open Suse 11.1. ulkona

Graafisesti viimeistellystä Linux-distrosta Open Susesta on pullahtanut ulos uusi versio. Tarjolla on kaksi työpöytäympäristöä; Gnome sekä uudistunut KDE. Toiset tykkää toisesta toiset sitten taas ei. Hieman yli neljägigainen asennus .ISO-file on ladattavissa Susen sivuilta. B.O.L. sivuston testiryhmä ottaa testaukseen mahdollisimman pian. Kokemuksia versiosta 11 on jo tälläkin sivustolla aiemmin raportoitu. Vanhemmissa laitteissa versio 11 tuntui kankeahkolta verrattuna Ubuntun viimeisimpiin kahteen versioon. Uutta Susea ajamme samassa testiraudassa vertailun vuoksi. OpenSuse 11.1. löytyy täältä.

Open Suse 11.1. update

Open Suse 11.1. update (eli päivitys vanhasta uuteen) ei oo läheskään niin helppo toimenpide kuin esim. Ubuntussa. Ubuntussahan päivitys tapahtuu suoraviivaisesti: klikkaa vain "distro upgrade" nappia ja homma lähtee rullaamaan... Susessa pitää ekaks käydä muuttamassa manuaalisesti asennuslähteet viittaamaan 11.1. versioon ja sitten pitää disabloida kaikki "extra" asennuslähteet ja vasta sitten kun aktiivisena on enää ne Susen peruslähteet ja ne siis on muutettu viittamaan 11.1. versioon - ni pitää ajaa komentorivikomento, jotta update lähtee pörisemään... Eli onnea ja menestystä siltäosin. Tietolähde: Timo "The Wizard" Hamina