Siirry pääsisältöön

Ubuntu One Music Store

Ubuntun tulevan version 10.04 (Lucid Lynx) myötä käyttäjille tullaan avaamaan Ubuntu musiikkikauppaa, joka on periaatteeltaan iTunes Storen kaltainen digitaalisen median myymälä.

Järjestelmä tulee vaatimaan käyttäjältä maksuttoman Ubuntu One -pilvipalvelutilin, jonka tunnuksilla kauppaan voi karauttaa ostoksille, sekä uusimman Ubuntu version ja Rhythmbox musasoittimen.

Musiikki on DRM vapaata 256kpbs pakattua MP3 enkoodattua jytinää, eli voit siirrellä hankkimiasi filejä mielin määrin eri laitteidesi välillä.

Kauppa toimii natiivisti Rhythmbox -ohjelman kautta, mikä tietysti Amarok-ihmisiä hieman periaatteellisesti raapaisee. Mutta systeemin saa sorvattua lisäosilla rullaamaan myös Amarokin kautta.

Palvelussa on yksi mielenkiintoinen juju. Kun ostat biisin One Storesta, kappale tallentuu Ubuntu One -pilvilevylle (2gt maksutonta tilaa). Pilvestä se synkronoituu automaattisesti kaikkiin niihin Ubuntu-koneisiin, jotka olet synkannut tilisi kanssa ja biisit näkyvät suoraan Rytmilootassa. Fantastista!!!

Apple tarjosi iTunes ohjelmassaan Kotijako -nimisen ominaisuuden vastikää, joka on varsinkin useamman koneen perheissä aivan ehdoton mediatiedostojen jakamista varten. Ubuntu Store tulee tarjoamaan tämän jo julkaisuvaiheessa ja mielestäni modernimmalla ratkaisutavalla.

Ubuntu One Music Store tulee kasvattamaan One-pilvipalvelun käyttäjämääriä varmasti ja tekee osaltaan Ubuntusta entistä houkuttelevamman, peruskäyttäjän tarpeita ajatellen.

Täällä Wikifaktaa asiasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ProjectROME - Adobe AIR sovellus

Tästä jo Twitterissä visersinkin. Kaikenkansan julkaisuohjelma Adobelta. Kaikki tiet vievät "Roomaan". Härvelistä on tarjolla jopa selaimen päällä toimiva versio, joten ei muuta kun päällistelemään. Taas syödään mediatuotannon työläisiltä leipä, mut hyvä kehityssuunta silti. Rome toimii siis Adobe AIR:in päällä, joten mikäli tämä "konsepti" ei sovi pirtaasi, voit helposti sanoa hyvästit koko aiheelle. AIR:in ansiosta ohjelma toimii myös Ubuntussa. Omissa testeissäni tosin Windowsille tarkoitettu .air -file asentui, mutta kirjoittaminen ei onnistunut. Jos painoi S-kirjainta, niin Rome kuvitteli että painettiin CTRL+S eli Save. Macille tarkoitettu .air -paketti asentui ongelmitta ja myös tuo kirjoittamisen estänyt bugi häipyi. Lisätietoja >> Terry White esittelee perustoimia >>

Option Globetrotter 3G

Option Icon 225 3G USB -tikku (johan on tuotteella nimeä) on siinä mielessä kenkku vempele, että siinä on samassa myös USB-muisti, jonne on työnnetty laitteen ajurit Windowsille ja ilmeisesti myös Mäkille (?). Mutta ei luonnollisestikaan Linuxille. No Linux harvemmin ajureita kaipaakaan. Ongelma tulee eteen siinä, kun lyö tikun Ubuntukoneeseen kiinni. Laite tunnistaa Optionin USB-muistina, eikä suinkaan HSDPA-verkkosovittimena niinkuin pitäisi. Pitää siis saada Ubuntu ymmärtämään, että laite on verkkosovitin eikä muistitikku. Tässä yksi konsti. Asennetaan Rezero ohjelma (muitakin vastaavia on). Lisätään nämä kaksi osoitetta ohjelmalähdelistaan. Järjestelmä -> Ylläpito -> Ohjelmalähteet -> Välilehti -> Kolmas osapuoli -> Paina "Lisää". deb http://ppa.launchpad.net/martijn/ppa/ubuntu intrepid main deb-src http://ppa.launchpad.net/martijn/ppa/ubuntu intrepid main Lisää molemmat yllä näytetyt rivit tällä tavalla. Hypähtele päätteeseen ja laukaise Rez

Ubuntu 10.04 PowerBook G4:ssä

Kaikenlaiseen sitä pitääkin ryhtyä. Vanha Apple Macintosh PowerBook G4 (550mhz) pääsi piinapenkkiin. Ubuntu tarjoaa PPC koneisiin LiveCD asennuspaketin , joka ihmetyksekseni jopa suostui boottaamaan Mäkissä. Työpöytäefektit ei wörki, mut muuten laite toimii huomattavasti jouheemmin ku OS X 10.4.11, joka laitteessa oli aikaisemmin.