Siirry pääsisältöön

Miksi hiljaista "bollissa"?

Hemmot utelee, miksi "bolli" (brothers of linux) on hiljaa. Yksinkertaisesti siitä syystä, että elämä Linuxin kanssa on ollut auvoisan leppoisaa, vailla huolia ja murheita. Koneet toimii ja softat hyrrää. Mitäpä siitä sen kummempaa uutisoimaan.

Tietysti katseemme kääntyilee pikkuhiljaa kohti huhtikuun loppua jolloin Lucid Lynx kipittää estraadille. Sitähän on pakko päästä hypeltämään heti kun tuotantoversio tiskiin tupsahtaa.

Sitä odotellessa jatkamme Linuxin ilosanoman julistamista ja asentelemme distroja ystävillemme ja tutuille sekä jopa asiakkaillemme (duunissa).

Kuhina Ubuntun ympärillä on varsinkin asuinalueellani ollut melkoinen. Monet asiakkaista tietävät Linuxin ja jopa Ubuntun nimeltä ja ovat selkeästi avoimia vaihtoehtoiselle käyttikselle. Vistahuumassa ostetut läppärit on ihan tinassa, eikä kallista laitetta haluttaisi heittää kaatikselle. Näissä tapauksissa Ubuntu on tuonut laitteelle uuden elämän ja käyttäjälle leveän hymyn kasvoille.

Jäätynyt hymy kasvoilla siis mennään täällä "bollin" toimituksessa ja seuraillaan tarkasti mitä relevanttia peruskäyttäjälle voitaisiin uutisoida ja kenties yrittää selittää.

Tässä muuten luetuin ja eninten kommentteja saanut artikkelimme Option Globetrotter 3G tikku

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ProjectROME - Adobe AIR sovellus

Tästä jo Twitterissä visersinkin. Kaikenkansan julkaisuohjelma Adobelta. Kaikki tiet vievät "Roomaan". Härvelistä on tarjolla jopa selaimen päällä toimiva versio, joten ei muuta kun päällistelemään. Taas syödään mediatuotannon työläisiltä leipä, mut hyvä kehityssuunta silti. Rome toimii siis Adobe AIR:in päällä, joten mikäli tämä "konsepti" ei sovi pirtaasi, voit helposti sanoa hyvästit koko aiheelle. AIR:in ansiosta ohjelma toimii myös Ubuntussa. Omissa testeissäni tosin Windowsille tarkoitettu .air -file asentui, mutta kirjoittaminen ei onnistunut. Jos painoi S-kirjainta, niin Rome kuvitteli että painettiin CTRL+S eli Save. Macille tarkoitettu .air -paketti asentui ongelmitta ja myös tuo kirjoittamisen estänyt bugi häipyi. Lisätietoja >> Terry White esittelee perustoimia >>

Iconeja Dockiin

Jos käytät Cairo Dockia tai AWN Dockia saatat arvostaa tuhdisti seuraavaa ikonikirjastoa. Löydät kyseiseltä saitilta PNG-formaatissa olevia läpinäkyvällä taustalla olevia kuvakkeita moniin eri sovelluksiin ja käyttötarkoituksiin. Customoi, varioi, tuunaa. With Linux - you can! IconArchive

Ubuntu 10.04 PowerBook G4:ssä

Kaikenlaiseen sitä pitääkin ryhtyä. Vanha Apple Macintosh PowerBook G4 (550mhz) pääsi piinapenkkiin. Ubuntu tarjoaa PPC koneisiin LiveCD asennuspaketin , joka ihmetyksekseni jopa suostui boottaamaan Mäkissä. Työpöytäefektit ei wörki, mut muuten laite toimii huomattavasti jouheemmin ku OS X 10.4.11, joka laitteessa oli aikaisemmin.