Siirry pääsisältöön

OpenShot videoeditori

Openshot videoeditori on yllättävän positiivinen tuttavuus. Pikaisen testailun jäljiltä, ehdottomasti varteenotettavin non-lineaarisen editin työkalu Ubuntulle.

Cinelerraa tuli koitettua, mutta sepä ei muuten ihan perusläppärillä pyörinytkään ja käyttöliittymä on hieman ahdas ja vaativa.

Openshot, on selkeä ja toimii monilta osin samalla periaatteella, kuin monet muut vastaavat ohjelmistot. Tukee useita videoformaatteja ja pitää sisällään peruseditin perusominaisuudet.

Vähänkään jos videoiden kanssa pulaaminen kiinnostaa, niin tämä kannattaa ruuvata Ubuntu-kokoonpanoon kiinni.

Update: Itse editointi sujuu mallikkaasti, mutta en ole saanut vielä yhtään toimivaa videota exportattua ulos. Eka frame näkyy, mut muut ei. Ehkä se tästä... Tuli huohotettua ehkä vähän etuotilla tän softan tiimoilta.

Screencast of OpenShot 0.8.2 from Jonathan Thomas on Vimeo.


Ohjelman verkkosivut (myös ohjeet asentamiseen)

Kiitokset Timolle hienosta vinkistä!

Kommentit

  1. olen käyttänyt OpenShot 1.3 Kaffeinella tallennettujen videoiden editointiin MP4 tallennuksiksi. Toimii kuin unelma. Ongelmaksi jäävät ainoastaan YLE:n kanavien tekstitykset, jotka eivät tule tallenteeseen, vaikka ne Kaffeinessa saa näkymään myös playbackin aikana.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ProjectROME - Adobe AIR sovellus

Tästä jo Twitterissä visersinkin. Kaikenkansan julkaisuohjelma Adobelta. Kaikki tiet vievät "Roomaan". Härvelistä on tarjolla jopa selaimen päällä toimiva versio, joten ei muuta kun päällistelemään. Taas syödään mediatuotannon työläisiltä leipä, mut hyvä kehityssuunta silti. Rome toimii siis Adobe AIR:in päällä, joten mikäli tämä "konsepti" ei sovi pirtaasi, voit helposti sanoa hyvästit koko aiheelle. AIR:in ansiosta ohjelma toimii myös Ubuntussa. Omissa testeissäni tosin Windowsille tarkoitettu .air -file asentui, mutta kirjoittaminen ei onnistunut. Jos painoi S-kirjainta, niin Rome kuvitteli että painettiin CTRL+S eli Save. Macille tarkoitettu .air -paketti asentui ongelmitta ja myös tuo kirjoittamisen estänyt bugi häipyi. Lisätietoja >> Terry White esittelee perustoimia >>

Iconeja Dockiin

Jos käytät Cairo Dockia tai AWN Dockia saatat arvostaa tuhdisti seuraavaa ikonikirjastoa. Löydät kyseiseltä saitilta PNG-formaatissa olevia läpinäkyvällä taustalla olevia kuvakkeita moniin eri sovelluksiin ja käyttötarkoituksiin. Customoi, varioi, tuunaa. With Linux - you can! IconArchive

Ubuntu 10.04 PowerBook G4:ssä

Kaikenlaiseen sitä pitääkin ryhtyä. Vanha Apple Macintosh PowerBook G4 (550mhz) pääsi piinapenkkiin. Ubuntu tarjoaa PPC koneisiin LiveCD asennuspaketin , joka ihmetyksekseni jopa suostui boottaamaan Mäkissä. Työpöytäefektit ei wörki, mut muuten laite toimii huomattavasti jouheemmin ku OS X 10.4.11, joka laitteessa oli aikaisemmin.