Siirry pääsisältöön

Notify OSD ja lisää Koalaa

Päälleasennus vanhaan Acer 5510 läppäriin onnistui. Jotain kosketuslevyn hyytymisiä esiintyy heti käynnistyksen jälkeen, mutta muuten Koala pyörii mukavasti.

Ruudun oikeaan yläreunaan tuleva Notify-luukku (joka näyttää esim. uudet pikaviestit) tosin asemoituu kummasti. Volume-indikaattori on nätisti yläpaneelin alapuolella, mutta Notify-räppänä asemoituu typerästi, ikäänkuin sen alapuolelle, jättäen ärsyttävän välin suhteessa yläpaneeliin.

Saattaa kuulostaa pilkunviilaamiselta, mutta jo yhden illan käytön aikana tämä asemoituminen alkoi häiritä ja olla tiellä.

Google osasi kertoa, että paikkaa voisi vaihtaa numeerisesti, mutta en lähtisi vielä tässä kohtaa puukottamaan vaan odottelisin updateja, jotka viilaisivat Notify OSD:tä fiksumpaan suuntaan.

Rytmilaatikosta. En tiedä olenko ollut aikaisempien versioiden kohdalla sokea, mutta nyt Rhythmbox tukee AAC formaattia. Hieno ominaisuus podcasteja imevälle apple-hörhölle, kuten minä.

Empathy pikaviestisofta on yksinkertainen, mutta sen customointi on minimaalista. Default-äänet ärsyttää, eikä niitä voi vaihtaa niinkuin Pidginissä, joten meikä paukuttaa Pidginillä edelleen.

Sormieleet!
Touchpadin scrollauksen voi säätää toimimaan kahdella sormella. Kaksi sormea touch-levyyn ja vedä alas/ylös = scroll. Toi on kiva!

Freshinä asennuksena Koala siis tuntuu miltei mukavalta. Varsinkin Totem on yllättänyt iloisesti. Aikaisemmin en ole Totemilla tehnyt yhtään mitään, koska se ei ole ymmärtänyt juuri minkään mediaformaatin päälle huutamatta puuttuvia paketteja yms yms. Nyt se toimii, samoilla paketeilla joita olen käyttänyt aikaisemminkin. Eli illalla tuli jälleen mehusteltua Star Wars Episode IV:n tunnelmissa, niinkuin tosinörtin pitääkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ProjectROME - Adobe AIR sovellus

Tästä jo Twitterissä visersinkin. Kaikenkansan julkaisuohjelma Adobelta. Kaikki tiet vievät "Roomaan". Härvelistä on tarjolla jopa selaimen päällä toimiva versio, joten ei muuta kun päällistelemään. Taas syödään mediatuotannon työläisiltä leipä, mut hyvä kehityssuunta silti. Rome toimii siis Adobe AIR:in päällä, joten mikäli tämä "konsepti" ei sovi pirtaasi, voit helposti sanoa hyvästit koko aiheelle. AIR:in ansiosta ohjelma toimii myös Ubuntussa. Omissa testeissäni tosin Windowsille tarkoitettu .air -file asentui, mutta kirjoittaminen ei onnistunut. Jos painoi S-kirjainta, niin Rome kuvitteli että painettiin CTRL+S eli Save. Macille tarkoitettu .air -paketti asentui ongelmitta ja myös tuo kirjoittamisen estänyt bugi häipyi. Lisätietoja >> Terry White esittelee perustoimia >>

Option Globetrotter 3G

Option Icon 225 3G USB -tikku (johan on tuotteella nimeä) on siinä mielessä kenkku vempele, että siinä on samassa myös USB-muisti, jonne on työnnetty laitteen ajurit Windowsille ja ilmeisesti myös Mäkille (?). Mutta ei luonnollisestikaan Linuxille. No Linux harvemmin ajureita kaipaakaan. Ongelma tulee eteen siinä, kun lyö tikun Ubuntukoneeseen kiinni. Laite tunnistaa Optionin USB-muistina, eikä suinkaan HSDPA-verkkosovittimena niinkuin pitäisi. Pitää siis saada Ubuntu ymmärtämään, että laite on verkkosovitin eikä muistitikku. Tässä yksi konsti. Asennetaan Rezero ohjelma (muitakin vastaavia on). Lisätään nämä kaksi osoitetta ohjelmalähdelistaan. Järjestelmä -> Ylläpito -> Ohjelmalähteet -> Välilehti -> Kolmas osapuoli -> Paina "Lisää". deb http://ppa.launchpad.net/martijn/ppa/ubuntu intrepid main deb-src http://ppa.launchpad.net/martijn/ppa/ubuntu intrepid main Lisää molemmat yllä näytetyt rivit tällä tavalla. Hypähtele päätteeseen ja laukaise Rez

Ubuntu 10.04 PowerBook G4:ssä

Kaikenlaiseen sitä pitääkin ryhtyä. Vanha Apple Macintosh PowerBook G4 (550mhz) pääsi piinapenkkiin. Ubuntu tarjoaa PPC koneisiin LiveCD asennuspaketin , joka ihmetyksekseni jopa suostui boottaamaan Mäkissä. Työpöytäefektit ei wörki, mut muuten laite toimii huomattavasti jouheemmin ku OS X 10.4.11, joka laitteessa oli aikaisemmin.