Siirry pääsisältöön

Linux Mint 7 (Gloria)



Kuulin ohimennen kyseistä linux distrosta joka oli hiljaittain julkaistu, jotenpa päätin tehdä itse koetestauksen kyseistä versiosta, joka kulkee nimellä Linux Mint 7 ”Gloria”. Distron verkkosivut löytyvät tästä.
Suomenkielistä lisätietoa täältä(kiitämme kommentoijaa! Myös linkkiupdatesta.)

Testikone:
Fujitsu-Siemens Amilo 1650G A (kannettava)
AMD 64 Mobile Athlon / 1 Gt ram / 80 GB kovalevy
ATI Radeon Express 200M 128 mt jaettu näyttömuisti

Asentaminen:
Helppo kuin mikä, hyvin pitkälle identtiset asennusvalikot / ruudut kuin ubuntun 9.04 asennuksessa. Eroja hyvin vähän. 

Työpöydästä jo alkuperäisenään löytyi riittävästi tyyliä ja vanha läppäri käynnistyi yllätävän nopeasti ja ongelmitta työpöydälle.

Asennus kun oli saatu valmiiksi ja seuraavaksi tuli mieleen ottaa testiin mitä on tullut melkein jokaisessa distrossa heti ensimmäisenä testattua on työpöytäefektit tietysti! Ja nehän pelitti mainiokkaasti huonolla näyttiksellä, visual effects asetettu extraksi asetuksista.

Synaptic pakettienhallinta:
Ubuntustakin tuttu Synaptic pakettienhallinta toimii moiteittomasti. Asensin VLC Playerin ja testasin vielä ohjelman asennuksen jälkeen DVD:llä että toistaako, noh kyllähän se vaan elokuvan toisti ilman vastaväitteitä.

Huhujen mukaan 3G mokkulat yhdistää ja toimii hyvin kuin myös oma Ipod:kin (iPod Nano (3rd generation))

Hyvät ja huonot puolet

Hyvät:
- asennus helppo ja yksinkertainen
- käynnistyi nopeasti ongelmitta
- selvät valikot
- helppokäyttöinen

Huonot:
- wlan kortin avulla ei tälläkään pääse langattomaan käsiksi jos on boxissa suojaukset päällä
- oletuspalkkiin tai itseluomaan palkkiin en ainakaan itse saanut tuotua pikakäynnistyskuvakkeita firefoxia, päätettä jne.

Screenshotit:
Työpöytä
Compiz 3D Cube
Synaptic asennus käynnissä
Synaptic asennus valmis

Artikkelin kirjoittaja:
Jere Malin

Vieraileva kirjoittaja on perehtynyt Windows-laitteiden ongelmanratkaisuun sekä tehnyt lukuisia laiteasennuksia yksityis- ja yritysympäristöissä. Windows-tuntemuksen lisäksi Malin on viettänyt aikaa eri Linux-distrojen parissa joiden tutkimisharrastus jatkuu edelleen.

Kommentit

  1. Nyt löytyy Linux Mint sivustoja myös Suomeksi, siellä hyviä oppaita asennuksiin ja käyttöön.
    http://linuxmint-fi.org/

    VastaaPoista
  2. Suomen Mint sivut siirretty toiselle serverille, samalla vaihtui domain. http:limuxmint-fi.info/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ProjectROME - Adobe AIR sovellus

Tästä jo Twitterissä visersinkin. Kaikenkansan julkaisuohjelma Adobelta. Kaikki tiet vievät "Roomaan". Härvelistä on tarjolla jopa selaimen päällä toimiva versio, joten ei muuta kun päällistelemään. Taas syödään mediatuotannon työläisiltä leipä, mut hyvä kehityssuunta silti. Rome toimii siis Adobe AIR:in päällä, joten mikäli tämä "konsepti" ei sovi pirtaasi, voit helposti sanoa hyvästit koko aiheelle. AIR:in ansiosta ohjelma toimii myös Ubuntussa. Omissa testeissäni tosin Windowsille tarkoitettu .air -file asentui, mutta kirjoittaminen ei onnistunut. Jos painoi S-kirjainta, niin Rome kuvitteli että painettiin CTRL+S eli Save. Macille tarkoitettu .air -paketti asentui ongelmitta ja myös tuo kirjoittamisen estänyt bugi häipyi. Lisätietoja >> Terry White esittelee perustoimia >>

Iconeja Dockiin

Jos käytät Cairo Dockia tai AWN Dockia saatat arvostaa tuhdisti seuraavaa ikonikirjastoa. Löydät kyseiseltä saitilta PNG-formaatissa olevia läpinäkyvällä taustalla olevia kuvakkeita moniin eri sovelluksiin ja käyttötarkoituksiin. Customoi, varioi, tuunaa. With Linux - you can! IconArchive

Ubuntu 10.04 PowerBook G4:ssä

Kaikenlaiseen sitä pitääkin ryhtyä. Vanha Apple Macintosh PowerBook G4 (550mhz) pääsi piinapenkkiin. Ubuntu tarjoaa PPC koneisiin LiveCD asennuspaketin , joka ihmetyksekseni jopa suostui boottaamaan Mäkissä. Työpöytäefektit ei wörki, mut muuten laite toimii huomattavasti jouheemmin ku OS X 10.4.11, joka laitteessa oli aikaisemmin.