Siirry pääsisältöön

Adobe AIR Ubuntuun

Tässä tullut pari iltaa ihmeteltyä miten saisin TweetDeck:in asennettua Ubuntuun. TweetDeck on Adobe AIR:in päälle väsätty sovellus, joten asennusoperaatio pitää aloittaa Adobe AIR-pohjan asentamisella.

Ja näin se menee Jauntyssä:

1. Lataa AIR asennuspaketti Adoben sivuilta ja tallenna Home/Koti -kansioon
2. Sitten päätteeseen:
chmod +x AdobeAIRInstaller.bin (antaa suoritusoikeuden)
sudo ./AdobeAIRInstaller.bin (asentaa AIR:in)

Homma selvä. AIR on asennettu.

Tämän jälkeen pitäisi olla mahdollista asentaa mitä tahansa AIR:in päälle valmistettuja ohjelmia Ubuntuun - myös TweetDeck softan.

Jostain syystä tämän uutisen kirjoittamisen aikaan TweetDeckin sivuilta ei saa ladattua asennuspakettia Ubuntulle (napissa jotain hämminkiä, ovat tehneet sen flässillä). Käy siksi hakemassa esimerkiksi tämä tästä. Kun asennuspaketti on latautunut sen saa asentumaan AIR:in päälle ihan vaan tuplaklikkaamalla pakettia.

TweetDeck pyytää avautumisen jälkeen sinua päivittämään uudempaan versioon - tee niin.

Installing Adobe AIR and TweetDeck on Ubuntu 9.04 (jaunty):

1. Download AIR-installation package from Adobe website. Save it in Home-folder
2. Copy-paste the following to Terminal, line after line:
chmod +x AdobeAIRInstaller.bin (gives the rights to run the file)
sudo ./AdobeAIRInstaller.bin (Installs AIR)

That's it. AIR is installed on your machine.

There's a problem downloading and installing TweetDeck from it's site.Therefore try this here. Download the TweetDeck installation file and double click on it to install. It will run Adobe AIR installation procedure.

The version you just installed is old, so allow update when you start TweetDeck. Enjoy.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ProjectROME - Adobe AIR sovellus

Tästä jo Twitterissä visersinkin. Kaikenkansan julkaisuohjelma Adobelta. Kaikki tiet vievät "Roomaan". Härvelistä on tarjolla jopa selaimen päällä toimiva versio, joten ei muuta kun päällistelemään. Taas syödään mediatuotannon työläisiltä leipä, mut hyvä kehityssuunta silti. Rome toimii siis Adobe AIR:in päällä, joten mikäli tämä "konsepti" ei sovi pirtaasi, voit helposti sanoa hyvästit koko aiheelle. AIR:in ansiosta ohjelma toimii myös Ubuntussa. Omissa testeissäni tosin Windowsille tarkoitettu .air -file asentui, mutta kirjoittaminen ei onnistunut. Jos painoi S-kirjainta, niin Rome kuvitteli että painettiin CTRL+S eli Save. Macille tarkoitettu .air -paketti asentui ongelmitta ja myös tuo kirjoittamisen estänyt bugi häipyi. Lisätietoja >> Terry White esittelee perustoimia >>

Iconeja Dockiin

Jos käytät Cairo Dockia tai AWN Dockia saatat arvostaa tuhdisti seuraavaa ikonikirjastoa. Löydät kyseiseltä saitilta PNG-formaatissa olevia läpinäkyvällä taustalla olevia kuvakkeita moniin eri sovelluksiin ja käyttötarkoituksiin. Customoi, varioi, tuunaa. With Linux - you can! IconArchive

Ubuntu 10.04 PowerBook G4:ssä

Kaikenlaiseen sitä pitääkin ryhtyä. Vanha Apple Macintosh PowerBook G4 (550mhz) pääsi piinapenkkiin. Ubuntu tarjoaa PPC koneisiin LiveCD asennuspaketin , joka ihmetyksekseni jopa suostui boottaamaan Mäkissä. Työpöytäefektit ei wörki, mut muuten laite toimii huomattavasti jouheemmin ku OS X 10.4.11, joka laitteessa oli aikaisemmin.