Siirry pääsisältöön

Ubuntu Jaunty - Compiz lumiefekti

Näin saat Jauntyssä lumiefektin sekä muut Compiz Unsupported efektit toimimaan.
Lumisade-efekti tekee siis hiutaleita työpöydän päälle tippumaan.
Screenshot

1. Mennään ensiksi Synaptic pakettienhallintaan ja määritetään asennettavaksi: Compiz-Fusion-Plugins-Unsupported (jos sinulla näkyy listalla jo versio 0.8.2... tämän asennus riittää ja voit hypätä kohtaan 4.)
Screenshot

2. Mikäli Synapticissa sulla on 0.8.2... versiota aikaisempi paketti tarjolla, hyppää: Järjestelmä -> Ylläpito -> Ohjelmalähteet ja siellä välilehdelle Päivitykset. Ruksaa kohta: Esijulkaistut päivitykset (Jaunty Proposed).
Screenshot

3. Päivitä järjestelmä: Järjestelmä -> Ylläpito -> Päivitysten hallinta. Laitteistoosi asennetaan nyt esijulkaistut paketit, joiden mukana myös Plugins-Unsupported päivittyy Jauntyssä toimivaan versioon. Ruksaa kaikki muut tarjotut paketit pois pois päältä paitsi nämä Plugins-Unsupported. Emme suosittele kaikkien tarjolla olevien esijulkaistujen pakettien asentamista.

4. Mene Compiz -asetustenhallintaan ja käy laittamassa ruksi kohtaan Lumi. Oletusarvoisesti lumisade alkaa painamalla .
Screenshot

5. Mene uudelleen kohdassa 2 mainittuun valikkoon ja ruksaa Jaunty Proposed pois päältä. Tämä on varotoimi, jolla estetään epävakaiden esijulkaisujen asentuminen koneelle jatkossa.

Haittapuolia.
Lumisade-efekti syö koneesta tehoja.
Mikäli asennat surutta KAIKKI esijulkaistut päivitykset, saatat hankkia itsellesi murheita. Ne eivät ole välttämättä kaikkein vakaimpia. Meikäläisellä esimerkiksi tuki kannettavan sisäiselle WLAN-kortille hävisi taivahan tuuliin tämän lumisade-efektin etsiskelyn tuloksena. Että olkaapa hyvä vain.

UPDATE 23.6.2009.
Wlan heräsi henkiin kun kävin eilen ajamassa Jaunty-Proposed päivitykset uudelleen. Ilmeisesti jokin bugi on korjattu näissä viimeisimmissä päivityksissä ja hommat toimii taas hienosti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ProjectROME - Adobe AIR sovellus

Tästä jo Twitterissä visersinkin. Kaikenkansan julkaisuohjelma Adobelta. Kaikki tiet vievät "Roomaan". Härvelistä on tarjolla jopa selaimen päällä toimiva versio, joten ei muuta kun päällistelemään. Taas syödään mediatuotannon työläisiltä leipä, mut hyvä kehityssuunta silti. Rome toimii siis Adobe AIR:in päällä, joten mikäli tämä "konsepti" ei sovi pirtaasi, voit helposti sanoa hyvästit koko aiheelle. AIR:in ansiosta ohjelma toimii myös Ubuntussa. Omissa testeissäni tosin Windowsille tarkoitettu .air -file asentui, mutta kirjoittaminen ei onnistunut. Jos painoi S-kirjainta, niin Rome kuvitteli että painettiin CTRL+S eli Save. Macille tarkoitettu .air -paketti asentui ongelmitta ja myös tuo kirjoittamisen estänyt bugi häipyi. Lisätietoja >> Terry White esittelee perustoimia >>

Iconeja Dockiin

Jos käytät Cairo Dockia tai AWN Dockia saatat arvostaa tuhdisti seuraavaa ikonikirjastoa. Löydät kyseiseltä saitilta PNG-formaatissa olevia läpinäkyvällä taustalla olevia kuvakkeita moniin eri sovelluksiin ja käyttötarkoituksiin. Customoi, varioi, tuunaa. With Linux - you can! IconArchive

Ubuntu 10.04 PowerBook G4:ssä

Kaikenlaiseen sitä pitääkin ryhtyä. Vanha Apple Macintosh PowerBook G4 (550mhz) pääsi piinapenkkiin. Ubuntu tarjoaa PPC koneisiin LiveCD asennuspaketin , joka ihmetyksekseni jopa suostui boottaamaan Mäkissä. Työpöytäefektit ei wörki, mut muuten laite toimii huomattavasti jouheemmin ku OS X 10.4.11, joka laitteessa oli aikaisemmin.