Siirry pääsisältöön

Ubuntu 9.04 asennuskokemukset

Pöytäkone upgrade OK
Ensimmäinen pöytäkone-upgrade onnistuneesti läpi. Intrepid Ibexin päälle siis päivitettiin Jaunty Jackalope. Kiitokset Timolle Tampereelle testiraportista.

Kannettava Fujitsu upgrade Ongelmia?
Linux-veljien testikeskuksessa, vanha Fujitsu Siemens A1650G läppäri herjasi asennuksen alussa, että nykyinen näytönohjain ei ole tuettu 9.04:ssä. Ilmoituksen mukaan tämä vaikuttaa työpöydän toimivuuteen. Painoimme tässä kohtaa Peruuta. Testaamme yhteensopivuuden ja tämän ilmoituksen todenperäisyyden lähipäivinä, hieman "turvallisemmalla" tavalla. Tällähetkellä Fujitsussa on liian paljon dataa ja eforttia tuhottavaksi upgraden takia. Teemme täsmentävän testauksen myöhemmin.

Kannettava Acer TravelMate "wubi-asennus" OK
Asennettiin "wubin" tavoin Windowsin sisälle LiveCD:n avulla. All systems GO. Kaikki toimii. Työpöytäefektit, sisäiset wlanit.

Kannettava Acer Travelmate upgrade
OK
Päivitys 8.10 käyttiksen päälle meni ongelmitta. Aikaa paloi useita tunteja, mutta jätin koneen pörisemään yöksi. Aamulla kaikki oli kunnossa.

Jauntu Jackalope ei tuo merkittäviä uudistuksia ulkoisesti, mutta pientä siloittelua ulkoasussa on nähtävissä siellä täällä ja mieltä lämmittää ajatus, että sisäiset muutokset ovat vain eduksi ja nopeudeksi. Yhdistelmä johon ei Windows pysty.

OOPS! DVD toistossa ongelmaa! VLC ei lähde enää pyörittämään DVD-leffoja. Menun saattaa pyöräyttää mutta hyytyy ja ilman menuja kaatuu pois. DÄNG! Mut sit taas hetkenpäästä joku toinen leffa pyöriikin. Weird.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ProjectROME - Adobe AIR sovellus

Tästä jo Twitterissä visersinkin. Kaikenkansan julkaisuohjelma Adobelta. Kaikki tiet vievät "Roomaan". Härvelistä on tarjolla jopa selaimen päällä toimiva versio, joten ei muuta kun päällistelemään. Taas syödään mediatuotannon työläisiltä leipä, mut hyvä kehityssuunta silti. Rome toimii siis Adobe AIR:in päällä, joten mikäli tämä "konsepti" ei sovi pirtaasi, voit helposti sanoa hyvästit koko aiheelle. AIR:in ansiosta ohjelma toimii myös Ubuntussa. Omissa testeissäni tosin Windowsille tarkoitettu .air -file asentui, mutta kirjoittaminen ei onnistunut. Jos painoi S-kirjainta, niin Rome kuvitteli että painettiin CTRL+S eli Save. Macille tarkoitettu .air -paketti asentui ongelmitta ja myös tuo kirjoittamisen estänyt bugi häipyi. Lisätietoja >> Terry White esittelee perustoimia >>

Option Globetrotter 3G

Option Icon 225 3G USB -tikku (johan on tuotteella nimeä) on siinä mielessä kenkku vempele, että siinä on samassa myös USB-muisti, jonne on työnnetty laitteen ajurit Windowsille ja ilmeisesti myös Mäkille (?). Mutta ei luonnollisestikaan Linuxille. No Linux harvemmin ajureita kaipaakaan. Ongelma tulee eteen siinä, kun lyö tikun Ubuntukoneeseen kiinni. Laite tunnistaa Optionin USB-muistina, eikä suinkaan HSDPA-verkkosovittimena niinkuin pitäisi. Pitää siis saada Ubuntu ymmärtämään, että laite on verkkosovitin eikä muistitikku. Tässä yksi konsti. Asennetaan Rezero ohjelma (muitakin vastaavia on). Lisätään nämä kaksi osoitetta ohjelmalähdelistaan. Järjestelmä -> Ylläpito -> Ohjelmalähteet -> Välilehti -> Kolmas osapuoli -> Paina "Lisää". deb http://ppa.launchpad.net/martijn/ppa/ubuntu intrepid main deb-src http://ppa.launchpad.net/martijn/ppa/ubuntu intrepid main Lisää molemmat yllä näytetyt rivit tällä tavalla. Hypähtele päätteeseen ja laukaise Rez

Ubuntu 10.04 PowerBook G4:ssä

Kaikenlaiseen sitä pitääkin ryhtyä. Vanha Apple Macintosh PowerBook G4 (550mhz) pääsi piinapenkkiin. Ubuntu tarjoaa PPC koneisiin LiveCD asennuspaketin , joka ihmetyksekseni jopa suostui boottaamaan Mäkissä. Työpöytäefektit ei wörki, mut muuten laite toimii huomattavasti jouheemmin ku OS X 10.4.11, joka laitteessa oli aikaisemmin.