Siirry pääsisältöön

Ubuntusta OS X look-a-like

Monet meistä, minä ja Tembus ainakin, haaveilee Mac:istä, joka jää ostamatta kalliin hinnan vuoksi. Pientä lohtua luo kuitenkin Ubuntu, ja teema Mac4lin. Ubuntu on ilmetty Mac..Yeah... Mutta miten? Ei hätää, tässä tulevat ohjeet...

Ensin lataat tälläiset tiedostot:
Mac4lin main files
Mac3lin Icon set
Mac4lin wallpapers
Documentation

Tallenna minne nyt ikinä haluatkin. Nyt ne on ilmestynnä sinne tar -tiedostoina. Ensinnä oikealla hiirenkorvalla nappaat kansiosta Mac4Lin_v0.4 ja valitset 'Pura tähän'. Seuraavaksi purkamastasi kansiosta avaat kansion GTK Metacity Theme. Avaa Järjestelmä -> Asetukset -> Ulkoasu, ja raahaa kaikki filet siitä kansiosta, paitsi readme:tä, siihen ulkoasu ikkunaan yksi kerrallaan. Tulee ilmoitus että 'Paketti on asennettu onnistuneesti' tms., klikkaat vaan ok.



Seuraavaksi Ulkoasusta klikkaat kohtaa 'Oma...', ja nyt valitset jonkun asentamistasi Mac-teemoista.
Välilehdestä 'Ikkunoiden reunat' voit säätää ikkunoiden sulkemispalkit yms..Mac4Lin_GTK_v0.4 on oikeesti Macissa kait. Nyt suljet sen.

Seuraavaksi taustakuva. Purat sen Mac4Lin_Wallpapers tiedoston, avaat sen ja selaat mieleisesi kuvan kohdalle. Tuplaklikkaat kuvaa, jolloin se aukeaa ja ylhäältä otat 'Kuva' ja 'Aseta taustakuvaksi'. Aukeaa se 'Teema' -ikkuna, suljet vaan pois.

Jep. Nyt kuvakkeet. Otat jälleen sen 'Ulkoasu' -ikkunan esille ja raahaat sen Mac4Lin_Icons -tiedoston sinne. Sitä ei tarvitse purkaa. Sieltä Mac4Lin_v0.4:stä, "pääkansiosta" löydät kansion GTK Cursor Theme, siellä olevan filen raahaat myös 'Ulkoasu' -ikkunaan.

Nyt ois kaikki perusjutut asennettu. Dock on kyllä jo aivan oma juttu vaikka kuuluu olennaisesti Macin työpöytään, siitä sitten oma tarina. Onnea matkaan!

Työpöytäsi tyhjänä saattaa näyttää suunnilleen tältä:


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ProjectROME - Adobe AIR sovellus

Tästä jo Twitterissä visersinkin. Kaikenkansan julkaisuohjelma Adobelta. Kaikki tiet vievät "Roomaan". Härvelistä on tarjolla jopa selaimen päällä toimiva versio, joten ei muuta kun päällistelemään. Taas syödään mediatuotannon työläisiltä leipä, mut hyvä kehityssuunta silti. Rome toimii siis Adobe AIR:in päällä, joten mikäli tämä "konsepti" ei sovi pirtaasi, voit helposti sanoa hyvästit koko aiheelle. AIR:in ansiosta ohjelma toimii myös Ubuntussa. Omissa testeissäni tosin Windowsille tarkoitettu .air -file asentui, mutta kirjoittaminen ei onnistunut. Jos painoi S-kirjainta, niin Rome kuvitteli että painettiin CTRL+S eli Save. Macille tarkoitettu .air -paketti asentui ongelmitta ja myös tuo kirjoittamisen estänyt bugi häipyi. Lisätietoja >> Terry White esittelee perustoimia >>

Option Globetrotter 3G

Option Icon 225 3G USB -tikku (johan on tuotteella nimeä) on siinä mielessä kenkku vempele, että siinä on samassa myös USB-muisti, jonne on työnnetty laitteen ajurit Windowsille ja ilmeisesti myös Mäkille (?). Mutta ei luonnollisestikaan Linuxille. No Linux harvemmin ajureita kaipaakaan. Ongelma tulee eteen siinä, kun lyö tikun Ubuntukoneeseen kiinni. Laite tunnistaa Optionin USB-muistina, eikä suinkaan HSDPA-verkkosovittimena niinkuin pitäisi. Pitää siis saada Ubuntu ymmärtämään, että laite on verkkosovitin eikä muistitikku. Tässä yksi konsti. Asennetaan Rezero ohjelma (muitakin vastaavia on). Lisätään nämä kaksi osoitetta ohjelmalähdelistaan. Järjestelmä -> Ylläpito -> Ohjelmalähteet -> Välilehti -> Kolmas osapuoli -> Paina "Lisää". deb http://ppa.launchpad.net/martijn/ppa/ubuntu intrepid main deb-src http://ppa.launchpad.net/martijn/ppa/ubuntu intrepid main Lisää molemmat yllä näytetyt rivit tällä tavalla. Hypähtele päätteeseen ja laukaise Rez

Ubuntu 10.04 PowerBook G4:ssä

Kaikenlaiseen sitä pitääkin ryhtyä. Vanha Apple Macintosh PowerBook G4 (550mhz) pääsi piinapenkkiin. Ubuntu tarjoaa PPC koneisiin LiveCD asennuspaketin , joka ihmetyksekseni jopa suostui boottaamaan Mäkissä. Työpöytäefektit ei wörki, mut muuten laite toimii huomattavasti jouheemmin ku OS X 10.4.11, joka laitteessa oli aikaisemmin.